Pssst!

Pssst…! Nu har jag uppdaterat ”En bulle i ugnen” med roliga nyheter. Ja rubriken ”Nya tag, ny babybump” längst ner i flödet säger väl allt. 🙂

Trevlig helg!

 

20 tankar på “Pssst!

 1. Therese

  Åh stort stort grattis till er! Jag är så glad för er skull. Kroppen är verkligen fantastisk! 🙂

  Vi har liknande vagnbekymmer. Storebror 2 år och 2 månader och lillebror 1 år. Vill ha sittvagn men som du skriver är 15 kg maxvikt på dom flesta. Storebror väger ca14-14,5kg nu. Den trendiga buggan (donkey) tar 17kg men är dyr och även begagnad några tusenlappar. Ni kommer ju iofs behöva liggdel men vi vill ha en smidig sittvagn.

  Namnet då, ett till på W. Wilfred annars kan ni ju ta mitt favorit Winston 🙂 Iofs kanske för likt storebrors. Hur har storebror reagerat?

  Ser framemot att följa resan!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Tack! 😀 Eftersom vagn är en sån dyr investering och nåt man använder varje dag så vill man ju verkligen pricka rätt. Än en gång har jag tänkt ”man borde designa själv” när det kommer till barnrelaterade grejer…. Wilton pratar lite om bebis men jag vet inte om han riktigt förstår att det ligger en i magen. Vi har inte direkt nött in det heller men blir nog ändring på det snart!

   Svara
 2. Linnea

  Åh vad roligt, stort grattis! Vilken tuff resa ni, och särskilt du såklart, hade under hösten, du är verkligen stark! Härligt att du kan njuta av graviditeten nu. Jag är gravid i v 22 och nojar för allt, även fast jag inte varit gravid förut. Är läkare och det känns som att man bara träffar sjuka kvinnor och barn, och aldrig de friska trots att man intellektuellt vet att de är i majoritet. Tänker att det är väldigt viktigt att reagera snabbt på minskade fosterrörelser, och hellre åka in 15 ggr för mkt än en gång för lite. Mkt kritik har riktats mot att det på mvc inte alltid informeras om detta vilket ju är oerhört viktigt. Men man måste givetvis njuta också och inte bara oroa sig, själv frossar jag i glass och järntabletter just nu:) ska bli härligt att följa dig i den här graviditeten, särskilt som att vi har bf ganska nära. Kram från trogen läsare, Linnéa

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Grattis till din graviditet, vad roligt! Ja det här med att oroa sig ger ju egentligen ingenting men den inre oron är inte lätt att styra. Men som du skriver så har man ju alltid fosterrörelserna och magkänslan att gå på mellan ultraljuden och besöken hos barnmorskan… Kram!

   Svara
 3. Marjut Niinivirta

  Hej Johanna!
  Himla stort grattis till er, så härligt att lyckan har återvänt och så snabbt. Tänkte på er när jag läste din blogg i höstas.
  Ines fyllde just 3 när Lovis föddes och vi klarade oss med ståbräda endast. Har faktiskt klarat oss alla år med bara en vanlig vagn (liggkorg som byttes till sittdel), otroligt, och sen har vi behövt skaffa en cykelkärra. Nu har vi den tredje som ska ärva vagnen på utgång vilken dag som helst, hoppas h*n gillar vår vagn lika mycket som sina storasystrar har gjort. Lycka till inför sista månaderna, hoppas du får må gott! Kramar fr Maiju

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hej vännen! Vad roligt att höra från dig, var ju år och dagar sen sist. Grattis, låter som att ni snart är en stor familj. Vore så kul att ses allihopa och låta barnen busa tillsammans. Hälsa gänget där hemma, stor kram!

   Svara
 4. Inger G

  Åhhhhhhhhh det gör nästan ont i hjärtat på mig❤️ Tänker på Dig/Er varje gång jag är inne och kollar dina goa härliga blogginlägg.
  Gläds med Dig❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Svara
 5. Carina

  Vilken härlig nyhet, grattis! Haha helt sjukt, det är ju 1 dag mellan Walter och Wilton, och nu är jag också gravid, i v 25 med BF 22/7!! En liten flicka denna gång =) Värst vad vi tajmar! Får ta och ses i början av sommaren och låta killarna busa av sig medan vi solar =)

  Jag mår helt ok än så länge men börjar helt klart bli tröttare. Jobbar 80% men tycker nog att det är mer ”jobb” på hemmaplan…sån skillnad från förra graviditeten när man kunde vila när som helst. Och så får jag väl skylla mig själv lite för jag har inte anpassat tempot så värst mycket utan vill hinna och orka allt som jag gör annars och helst lite till ”medan jag fortfarande kan och orkar”. Så knäpp man är. Började känna av foglossning för en vecka sedan men med bälte funkar det ok så jag fortfarande kan promenera. Annan träning (gym, spinning, crawl och vattengympa) går bra. Men tror jag får panik om jag inte kan ta promenader!!!!
  Har lite nedräkning nu. 7 jobbveckor kvar, sen får jag graviditetspenning och tid att skrota runt själv här hemma då Walter kommer fortsätta gå på dagis 3 dagar/v. Ska bli sköönt! Min mage är också jättestor redan (många som frågat om det är två…)

  Ta hand om dig så hörs vi! Kram!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Heeej! Nej men det var det sjukaste jag hört, haha – att vi tajmar såhär nära 😀 Klart vi ses i sommar, låter som en bra idé! Jag är i full fart med att ansöka om gravidpenning för sommaren, skrev ut papprena idag. Hoppas verkligen kunna jobba ”mycket” fram tills dess men man får väl låta kroppen styra lite. När jag fick konstiga känningar under magen för snart 2 v sen så insåg jag att man kanske inte kan ta för givet att må lika bra lika länge den här omgången. Men idag känns det som vanligt igen – kanske tack vare lite gravidyoga som jag kört hemma via youtube… Skönt att höra att du också har stor mage, jag trodde jag hade trillingar innan UL… 😀 Vi hörs, kram

   Svara
 6. vadhandernu

  Super stort grattis! Så härligt hur människokroppen fungerar!

  Jag måste rekommendera en Bugaboo Donkey Duo. Alvin var 2år & 9 månader då lillasyster föddes. Vi trodde vi skulle klara oss utan syskonvagn då han aldrig åkte vagn längre, men runt hans treårsdag konstaterade jag att en syskonvagn var ett måste.

  Alvin var egentligen ”för lång” för Buggans sittdel, men när han åkte på promenader behövde aldrig solskyddet vara över honom, och då han sov putade huvudet ut från sittdelen lite,men solskyddet var mjukt och bongnade så han klagade aldrig. Det jag gillade med vagnen var att den gick att göra om till enkelvagn då Alvin inte var med, att den var lätt att få ihop och in i bilen och att den var lätt att knuffa trots två barn i.

  Vi behövde sen bara den vagnen knappa fem månader, men det var definitivt värt att skaffa sig den för de månaderna för livet underlättades enormt, speciellt de dagar jag var ensam med båda..

  Lycka till med resten av graviditeten och i vagnletandet!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Tack för värdefull info, den ska vi spana in lite extra. Det är precis sånt här man behöver – lite real life inputs! 😀 Trevlig helg.

   Svara
   1. Denise

    Och en sak till, köp begagnat! Vi köpte via blocket, och fick fem månader senare samma som vi betalat för den! Bugaboo är ju en dyr vagn, men håller bra i andra/tredjehandsvärde bara man skött den med omsorg 😊

 7. Maria

  Hej
  Blir så glad för er skull! Och vad modiga ni är 🙂
  Vi köpte syskonvagn, har 2 år emellan men använde den kanske 3 gånger pga att storebror inte alls vill sitta i vagnen. Han gick eller så tog han balanscykeln.
  Lycka till!!! Kram

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Tack! 😀 Ja risken finns ju att man köper en svindyr vagn (som egentligen inte ens uppfyller önskemålen!) och sen knappt används…. Svårt!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s