Pad thai med kyckling

Jag älskar pad thai! Fräsch mat utan massa grädde och ost känns helt rätt så här på sommaren. Snabblagat är det också. Den här rätten blev vi bjudna på hos kompisar och vi gillade det skarpt, så självklart snodde jag receptet till bloggen. Det är ursprungligen från ICA men efter våra gemensamma laborationer finns det inte allt för många likheter kvar. Vi blev dessutom bjudna på hemlagade vårrullar som smakade helt ljuvligt (mycket godare än köpta eller sådana man får på asiatiska bufféer). Receptet på dem är på gång. Men nu, hög tid för dagens middagstips!

Tack GD för att du fotade när min kamera var urladdad!

DSC_5998

Det här skulle jag kunna äta varje dag, så gott är det!

DSC_5997

Pad thai med kyckling

Fräscht, hett, smakrikt och alldeles ljuvligt gott! Alldeles perfekt som bjudrätt då du kan förbereda upphackning och bara woka samman maten när gästerna anlänt och magarna börjar knorra. Jag hade lite dålig salladsfantasi och serverade med vitlöksbaguetter (köpta vallmobagetter som jag fyllde med hemlagat vitlökssmör och körde frasiga i ugnen). Rätten är även god dagen efter i matlådan!

4-5 portioner

1 paket risnudlar (à 250 g)

2 vitlöksklyftor

11,5 röda chilifrukter

2 morötter

1 påse salladslök

1 burk böngroddar (à ca 400 g)

400 g kycklingfilé

ca 1 msk finhackad ingefära

1 msk neutral olja

ca 0,5 tsk salt

2 ägg

1-2 dl hackde jordnötter

1 kruka koriander

Sås:

4 msk socker

3 msk asiatisk fisksås

juice av 2 lime

1 msk soja (Kikkoman)

Limeklyftor, soja, fisksås och sweet chilisås till servering

Gör så här:

Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ta från värmen och rör ner nudlarna. Låt stå ca 3 minuter, tills de är mjuka, men har ett visst tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och spola med nytt kallt vatten. Ställ åt sidan. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och strimla moroten tunt. Ansa och strimla salladslöken. Låt böngroddarna rinna av i ett durkslag.

Blanda socker, fisksås, limejuice och soja i en skål.

Stek vitlök, chili, morot, ingefära och kyckling i olja ca 3 minuter i en wok eller stor stekpanna. Krydda med salt. Tillsätt böngroddarna och hälften av salladslöken. Sänk värmen och knäck ett ägg i taget i pannan. Rör runt medan äggen stelnar, det går snabbt! Häll av nudlarna, tillsätt dem i pannan och rör runt. (Jag klipper till dem lite grann, bara för att det ska bli lättare att blanda). Tillsätt fisksåsblandningen och blanda väl. Låt allt bli varmt. Servera nudelwoken med hackade jordnötter, hackad koriander, resten av salladslöken samt limeklyftor. Ställ gärna fram fisksås, soja och sweet chilisås.

4 tankar på “Pad thai med kyckling

  1. Pingback: Goda middagstips | en smaksak

  2. Pingback: Middagstips + fredagsgotte | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s