Chokladbollens dag

Ja det finns tydligen dagar för allt numera, idag firar vi visst chokladbollens dag. Sök i sökrutan på ”chokladbollar” ”kokosbollar” ”nutellabollar” ”energibollar” ”jordnötsbollar” – för att bara nämna några alternativ på den klassiska bollen.

Jag tycker klassiska chokladbollar blir allra godast på smör och inte margarin (precis som allt annat). Dessutom tillsätter jag en nypa salt till smeten som framhäver smakerna och använder självklart espresso som smaksättare. Låt hellre smeten kännas lite geggig än för torr av för mycket havregryn – bollarna blir så mycket godare och saftigare om man håller igen lite. Vill du skippa det vita sockret kan du ersätta med färska urkärnade dadlar (du hittar dem i kyldisken bland frukt och grönsaker i mataffären), räkna med 6-8 st för en sats.

Vill du däremot satsa på hälsosammare chokladbollar idag så välj receptet här under, du blir inte besviken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokosbollar för alla

Så fantastiskt goda, slår alla andra recept i både smak och konsistens. Jag gör det om och om igen. Hemligheten är kokosolja med kokossmak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s