Julgodisfavoriter

Det är galet kul att prova nya recept på julgodis men vissa recept ligger en extra varmt om hjärta och de är bara för bra för att bytas ut. Här är mina favoriter från förra året!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Länkningen fungerar inte för mig just nu. Sök på namnen i sökrutan uppe till höger.

Rocky road nougat↑

Lakritskola med flingsalt

Mjölkchokladfudge med apelsin

Lakritsfudge

3 tankar på “Julgodisfavoriter

 1. Petra Andersson

  Hej, kan du inte försöka laga en havtornskola? Jag testade laga en för ett tag sen och smaken är ju fantastisk, men jag blandade i koncentratet precis när den var klar och den stelnade inte riktigt som den normalt sett gör. Du som är så duktig på bakverk kanske har tips på hur jag ska göra för att få den att stelna som vanlig smörkola? 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hej, vilken bra idé, snacka om lyxkola. Kan tänka mig att flytande koncentrat inte fungerar så bra – däremot finns det ju havtornspulver (100 % havtorn, finns på Kantarellen på Åland) och Åländskt havtornsmjöl (även det 100 % havtorn, finns på Elnas skafferi utanför Sparhallen). Det borde ju gå att smaksätta kolan med dessa – kanske främst med det förstnämnda som är ett mer finmalt pulver. Så ge det ett försök, jag kanske också provar om jag bara hinner! Lycka till, hör gärna av dig om du hinner före mig! 😉

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s