Auberginerullar med getost

Nu ska ni få tips på en mumsig vegetarisk auberginerulle som jag åt häromdagen med goda tillbehör.

DSC_2434

Det är inte svårare än så här; skiva aubergine på längden i ca 0,5 cm breda skivor. Stek mjuka i olja/smör, salta, peppra och krydda gärna med din favoritkrydda, exempelvis rosmarin. Bred över ett lager bredbar getost på skivorna och rulla ihop. Gillar du inte getost kan du prova (smaksatt) färskost. Skjutsa in rullarna i ugnen på 200-225° några minuter tills osten mjuknar/smälter en aning. Rullarna blir verkligen saftiga och goda. Jag ska prova toppa med hackade valnötter nästa gång och droppa över en aning honung.

DSC_2433

Vitlöksbröd är aldrig fel! Jag blandar mjukt smör med pressad vitlök, hackad kruspersilja, finriven parmesan, salt och peppar, lite på känsla. Breder smöret på ljust bröd och skickar in i ugnen på samma grad som ovan, tills kanterna får färg, det tar bara några minuter och bröden ska självklart ätas rykande varma och frasiga.

DSC_2438

Goda tillbehör är krämig avokado, ugsnrostad sötpotatis och ugnsbakade söta kocktailtomater. Inte alls torrt om du trodde det, saftigt och gott!

9 tankar på “Auberginerullar med getost

 1. Malin

  Detta var mumsigt! Tack för att jag fick komma o hälsa på familjen! Saknar er redan… Kramar

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Kul att du gillar det! Jag föredrar i vanliga fall zucchini framför aubergine men blev glatt överraskad faktiskt. 🙂

   Svara
 2. Linnéa

  Håller med dig, aubergine kan bli lite slibbigt med vasst skal. Kunde inte hålla mig så det blev fredagsmenyn igårkväll:) Tack:)
  Jo, jag undrar även, minns att jag frågade dig förra sommaren men undrar igen. Jag ska vara en månad HELT ENSAM på Åland i sommar och jobba(ska jobba där tot tre månader men pojkvännen joinar senare) och undrar över fler tips på saker att göra?:) Gärna utanför Mariehamn. Känns som att jag har betat av de mest klassiska grejerna(geta, stallhagen, kobba klintar, kastelholm etc) och vill se mer! Åland är ju så fantastiskt vackert och lata eftermiddagar vid vattnet med en bok är inte fel men tar tacksamt emot alla dina tips:)
  kan tipsa om godaste pizzatoppingen till lördagspizzan: tomatsås, champinjon, mozzarella i ugnen. efter ugnen på med grönmögelost, tunt skivat päron, valnötter och honung. MUMS!
  Ha en fin dag:)

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Vad roligt, hoppas du får en härlig sommar! Måste ju erkänna att jag är lite dåligt uppdaterad på bra utflykter på Åland, har inte blivit så mycket sådant för min del på många, många år.. men jag säger skärgården. Åk ut till skärgårdskommunerna när det är varmt och soligt väder så får du både utflykt, båttur, havsluft, sol och bad i ett. Plocka med badkläder och picknick så är du garderad! Föglö eller Vårdö tipsar mamma om (långt att cykla men det går även bussar). Cykla genom vackra Järsö och fika på Stickstuga’n eller cykla till Önningeby och gå på konstmuseum och café. Det är under 10 km enkelväg (finns cyklar att hyra hos RoNo vid Knorring i Östra hamnen). Ålands turistinfo på Storagatan 8 kan nog ge dig massa bra tips, el kolla in visitaland.com 🙂 Lycka till!

   Bra pizzatips där, låter sjukt gott! Måste provas…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s