Halloween & lite pysseltips!

I helgen firade vi Halloween med barnen på Kolmården. Hade självklart med hemgjorda spindelnätskakor till fikat. Det här var mina första försök så de blev inte så fagra, men ungarna gillade! Det gäller att göra nätet snabbt, medan båda färgerna är rinniga.

Och på tal om spindelnät. Här hittar du recept på min kladdiga mintchokladkaka med det klassiska nätet.  El bakar ni något med pumpa? En kryddig pumpakaka el cupcakes med frosting och lite marängspöken vore inte dumt. Kanske jag måste ordna i helgen när vi får svärisarna över, ja så får det nog bli. Återkommer med recept om det blir bra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Passade också på att göra en klassisk pumpalykta i helgen och så pysslade jag och stora killen med lite halloweenbakning. Det här knåpade vi ihop av mitt skafferirens. Kul ändå hur mycket man kan få till med det man redan har hemma. Lite lagom för en 4,5 åring som är väldigt peppad på den här högtiden.

De bruna kakorna är mini kladdkakskakor och sen rotade jag fram salmiakströssel, chokladkulor, ätbara ögon, en bit överbliven marsipan, citronfylld lakrits (som jag skar i bitar), några maränger och marshmallows som var kvar från ett kalas och så limmade vi med smält choklad (fazer block dekor – stelnar snabbt!). Sen lät vi fantasin flöda.

Vi har som grundregel här hemma att bara låta barnen äta sötsaker på helgen och helst i form av nåt hembakat (finns ju gott om den varan i vår frys, hehe) el möjligtvis choklad (chokladrussin el kinderägg exempelvis). Lösgodis är i mitt tycke absolut bara skit så det ger vi inte, meeeen jag kunde inte låta bli att låta killen få 4 st halloweeninspirerade godisar! Dem fick han leta fram ute i trädgården.

Men nu idag och till helgen börjar väl riktiga halloween, hur firar ni? Går barnen iväg utklädda på ”bus el godis” bland grannhusen? Lagar ni någon speciell mat? Halloweenpyntar ni där hemma?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s