Morotsrulltårta

Morotskaka är svårt att tröttna på och det känns helrätt på hösten med sina kryddiga toner. Vill man se snabba resultat är det perfekt att göra en morotsrulltårta, för den har du i din mun på ca 30 minuter! Receptet kommer från bloggen Brinken bakar på Ellematovin.se men med tre viktiga tillsatser från min sida, kardemumma, salt och lime.

Den här fick bra betyg på vårt kalas för Walentin! Kardemumma är ett måste i min morotskaka och citrusskal i frostingen är nästan ett måste det också. Prova så ska ni få se!

Morotsrulltårta

Morotskaka i ny tappning. Saftig, lätt kryddig botten gifter sig fint med fräsch och krämig frosting. Jättegod och snabbgjord.

Rulltårtsbotten:

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

0,75 tsk nystött kardemumma

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 krm salt

0,5 dl majs- eller rapsolja

Ca 2 dl fint rivna morötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° varmluft. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta försiktigt ner dem i äggfluffet. Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt.

Cream cheesefyllning:

50 g mjukt smör

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

200 g Philadelphiaost

skal av 1 lime

Gör så här:

Vispa smöret någon minut. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Riv över limeskal. Rulla ihop till en rulltårta. Ställ kallt en stund så är det lättast att skära i snygga bitar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s