Oreganokyckling

Bjussar på en krämigt gräddig oreganokyckling idag. Enkel men ack så mumsig – det tyckte hela familjen.

Hade mina föräldrar på besök under den här middagen och slog till på en liten brushetta-aktig toast också. Råddade fram den lite på måfå då vi hade så lite sallad hemma. Bröd stekt i olivolja, smör och vitlök. Toppat med en blandning av tomat, basilika, oliver, salt, socker, vit balsamvinäger och lite fetaost.

Jag får be om ursäkt för kassa bilder, kaos i köket den här dagen helt enkelt.

Oreganokyckling

Krämigt gräddig vardagsrätt som du enkelt piffar upp med färsk oregano! Servera med ris el gryn och gärna en riktigt fräsch sallad. Det går ju såklart jättebra att göra den här rätten i ugnen också men sommartid är det skönt att slippa värma upp köket med en varm ugn.

smör/olja att steka i

15 cm purjolök

1 vitlöksklyfta

ca 6 soltorkade tomater i örtolja (Ridderheims)

4 stora kycklingfiléer

salt, peppar, broilerkrydda

1 rågad msk oregano

2 dl grädde

2 dl lätt crème fraîche

0,5 dl sweet chilisås

parmesan

en näve små tomater

Gör så här:

Fräs skivad purjo och vitlök i olja/smör. Bryn valfritt stora bitar av kycklingen, krydda. Klipp ner soltorkade tomater och lite av örterna i oljan, samt all vätska. Låt puttra några minuter tills kycklingen är klar. Smaka av och toppa med halverade tomater och riven parmesan vid servering.

2 tankar på “Oreganokyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s