Ris med chorizo & grönt

Klockan är 16.40 och jag står håglös och trött och stirrar in i kylen. Vad sjutton ska jag laga idag då? Noll energi och noll inspiration. Det här är jag 6 av 7 dagar. Jag blir alltid lite fundersam på om det är ”lönt” att lägga upp sådana här enkla anrättningar här. Tänker alltid att det kanske inte är så inspirerande för er. Men så tänkte jag om i sista sekunden när vi satt och åt, för det blev ju riktigt gott och liknar heller inte vad vi brukar äta. Enkla vardagsrecept är väl ändå det vi alla mest behöver hjälp med? Kan vi inte tipsa varandra lite i kommentarsfältet?

Daniel tyckte det var skönt med mat som det bara är att sleva in, haha! Jag gillar när det är såhär gott och enkelt att veva in hälsosamma grönsaker.

Vill du prova?

Koka ris i buljong. Vispa upp några ägg och stek snabbt i smör till en äggröra. Fräs på lite purjo. Kör in små bitar (blir snabbt klart på 200°) av exempelvis paprika, chorizo och pumpa i ugnen tills de är klara. Koka lite broccoli. Vänd samman allt och toppa med kikkoman soja, flingsalt, lite (rostade) sesamfrön och sweet chilisås. Gärna någon färsk ört om du har det.  Den kalla sötstarka såsen är gjord på 2 dl lätt crème fraiche med 0,5 dl mango chutney, knappt 1 tsk curry och lite srirachasås. Klart att servera!

Eftersom det här innehåller några starka komponenter tog jag undan ris och grönsaker till barnen innan allt vändes samman och serverade kokt korv till. Middagen stod framme under 30 minuter!

8 tankar på “Ris med chorizo & grönt

 1. Therese

  Alla dina recept är inspirerande!☺ Nu när värmen äntligen kommit så kör vi på plockmat. Kokar pasta, skär grönsaker/frukt, protein, bröd och någon röra. Alla i familjen äter något och är nöjda☺

  Svara
 2. Ulrika

  Alla ”vardagsräddare” är kul att läsa om! Vår är tonfiskpasta: värm tonfisk med grädde, rör i majs och sojabönor (frysta , som fått koka lite innan), krydda med chiliflakes efter smak och servera med pasta och kokt broccoli. Klart 😊

  Svara
 3. Åsa

  God morgon. Såg just Siri Barje laga mat på Mitt kök. Koka pasta, broccoli och blomkål. Spara lite av pastavattnet, häll av resten. Blanda med creme fraiche, en skvätt pastavatten och riven ost, häll upp i en smörad ugnsform, mer riven ost plus panko. In i ugnen 15 min 220 grader 😁 Det såg väldigt gott ut! Kram och ha en fin (match-)dag 😊

  Svara
 4. Carro

  Frittata tycker jag är smart, gjorde en häromdagen på lite överbliven potatis, några trötta sparrisar och en tomat. Stekte några quornbitar, och hällde ner allt i en ugnsform, över med en äggstanning och rev över lite små ”ost-slattar” innan det åkte in i ugnen. Enkelt och gott 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s