Play Doh – leklera för barn

Har ni också barn som gillar att ”dega” eller ”baka med lera”? Wilton älskar det och oj så många burkar med play doh som vi har köpt från leksaksaffärerna. Det är ofta ganska lite lera per burk så här blandas ofta färgerna till en enda stor brun – och till slut torkad klump. Jag tröttnade lite på det där och gjorde egen! Receptet fick jag från öppna förskolan. Nu kommer jag aldrig köpa leklera igen.

IMG_9021

Play Doh – leklera (ska inte ätas!)

Riktigt enkelt och idiotsäkert recept. Degen blir jättesmidig och perfekt att forma, kavla och stansa. Om du inte färgar degen med hushållsfärg får den en naturvit nyans.

5 dl vatten

1,5 msk neutral olja

ca 5 dl vetemjöl

2 dl salt

2 msk alun (finns bland kryddpåsarna i mataffären)

valfri(a) hushållsfärg(er)

Gör så här:

Koka upp vattnet och blanda med olja, mjöl, salt och alun. Knåda ihop till en smidig deg, gärna i maskin eftersom degen är varm. Dela eventuellt upp degen och addera valfri(a) färg(er) efter önskemål och arbeta in det i degen. Förvara i plastpåse i en plastburk med tätt lock. Nu är det bara att forma,  kavla och stansa ut former efter bästa fantasi. Låt deg som inte används ligga kvar i plastpåsen så torkar den inte. Degen ska inte ätas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s