Hemgjord glass

Så fort värmen kommer går min aptit ner väsentligt. Allt jag vill ha är kolsyrad dryck, juice, smoothie, frukt och glass. Typ. Men köpeglass kan man ju inte fylla magen med varje dag och som tur är – är hemlagad glass himla enkelt att fixa själv. Och jag vill inte ha någon isigt kristallig glass så det slipper ni också oroa er för. Jag använder små formar så att man kan unna sig desto oftare!

IMG_7709

Gjorde ett litet ryck och fyllde upp frysen för alla varma dagar.

Tog det klassiska och krämiga receptet som inte kräver glassmaskin; blanda kondenserad sötad mjölk (1 burk), grädde (4 dl, som vispas), 1 dl grekisk yoghurt (tillför välbehövlig syra) och fröna ur 1 vaniljstång och sedan delade jag upp det i olika skålar för att festa loss med olika smaksättningar. Är smeten god så blir glassen god! Lakritspulver och krossad daim är en hit kan jag lova. Espresso är en stående favorit som jag aldrig tröttnar på. Nutella och apelsinskal en annan. En liten tejpbit avslöjar vilken glasspinne som innehåller vad. Vill du göra glass som smakar saltkola så använd dulce de leche (ersätt den kondenserade mjölken helt el delvis) och flingsalt.

Mina ”klämmisar” fyllde jag upp med mango- och ananassorbet. Mixa 125 g fryst mango med 125 g fryst ananas, 1 dl äppelmust, 0,5 dl agave sirap och saft av 2 lime. Fantastiskt gott och läskande!

Vilken är din hemlagade favorit?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s