Mäktig mörkchokladmousse

Suktar du efter en mäktig mörkchokladmousse så titta hit! Den här innehåller ynka tre ingredienser och är inte så där våldsamt onyttig heller, speciellt om man äter små portioner – vilket man vill då den är så mäktig.

img_5029

En espressokopp med denna ljuvliga mousse blir alldeles lagom. Jag toppade med knastriga kaffechokladbönor.

img_5025

Mäktig mörkchokladmousse

Mäktigt chokladig och helt ljuvligt len. Det går tyvärr inte att stressa fram den här på några minuter – jag provade att vispa upp den samma kväll jag gjorde den utan resultat. Morgonen efter däremot – lätt som en plätt. Varför det blir såhär? Ingen aning. Men jag gjorde den här efter samma modell som man kan göra godisgrädde på (Dumelgrädde exempelvis).

2 nätta portioner

1 dl vispgrädde

25 g mörk choklad 85 %

1 tsk lönnsirap el agave sirap

(ev en nypa flingsalt)

Gör så här:

Hacka chokladen. Värm grädden till kokpunkten och blanda ner choklad och sirap, rör slätt. Ställ kallt över natten (eller åtminstone 6-8 timmar skulle jag tro). Vispa sedan snabbt upp den nu tjocka krämen till en mousse med elvisp. Vispa inte mer än nödvändigt och servera genast! (Den blir lösare ju längre den står i kylen).

Servera gärna med färska bär el något crunchigt som nötter eller hackad choklad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s