Glutenfria bananmuffins med kokossocker

Dessa otroligt saftiga små muffins bakade jag när jag ville få fram en fika som var glutenfri, saftig och utan det vita strösockret. Succé! Jag gillar verkligen att baka mellantingen – alltså bakverk som jag med lite bättre samvete kan servera lillkillen – utan att ”överdriva” det nyttiga tänket med proteinpulver, raw-food, superfoods och allt vad det heter. Ibland är lagom bäst helt enkelt.

IMG_3507

Så jäkla goda! Här slank två ner utan att jag ens hann blinka…. 🙂

Glutenfria bananmuffins med kokossocker

Riktigt saftiga och goda. Helt perfekta att ta med sig ut i solen till mellis då de klarar sig fint på egen hand. Och de är alldeles tillräckligt söta i smaken. Kokossocker finns numera i de flesta välsorterade mataffärerna. Det är gjort av kokosblommans söta och näringsrika nektar och har ett lägre GI än vitt socker.

ca 12 muffins (beroende på storlek)

100 g mjukt smör

2 medelstora bananer, skivade

2 ägg

1 dl majsmjöl

4 msk mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk nystött kardemumma

en nypa salt och vaniljpulver

lite kokossocker + kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° vanlig ugnsvärme.

Vispa med elvisp samman samtliga ingredienser under någon minut. Fyll muffinsformar (placerade i muffinsplåt) till hälften, strö över en nypa kokossocker och puffa över lite kanel. Fyll på med mer smet till 3/4 av formens kant. Toppa med kokossocker och kanel och grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt svalna och servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s