Pasta pesto med rostad paprika

En god och enkel, vegetarisk vardagsrätt signerad Linas Inspirationskasse bjussar jag på idag. Att rosta paprika i ugn med olivolja, pressad vitlök, skivad rödlök, salt och peppar är verkligen gott som tillbehör. Paprikan blir så söt och god (även den gröna som jag i vanliga fall ratar). 225-250° 20-25 min.

IMG_3376

Mixa en pesto av 1 kruka persilja, 1 kruka basilika, 75 g riven pecorinoost (el annan valfri smakrik hårdost), 25 g flagad mandel, 1-3 vitlöksklyftor, 3 msk vatten, 2 msk olja och en skvätt citronjuice (1-2 msk). Smaka av med salt om det behövs och blanda i lite av det salta pastavattnet (0,5-1 dl) innan du vänder runt nykokt pasta i peston.

IMG_3384

Riv pecorino ost fint och lägg upp små osthögar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda direkt efter grönsakerna i ca 5 minuter, tills osten smält ut till runda kex och fått lite färg. Låt svalna en aning och servera till pastan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s