Fröbröd

Som ni kanske vet prenumererar jag på The Healthy Box (ej sponsrat!) och i den senaste boxen fick man prova på Risentas nyhet; Fröbröd. Frömix som man blandar med vatten, salt och honung och gräddar i en medföljande liten brödform. Efter 70 min har man ett litet och gott fröbröd att njuta av. (Mixen innehåller havregryn, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, psylliumhusk, boveteflingor och dinkelpuffar).

IMG_2550

Alltid kul att prova lite nyheter tycker jag och resultatet blev över förväntan. Jag såg ett ganska kompakt bröd framför mig med det var lite mjukare och luftigare än så. Enkelt och hälsosamt. Nästa sats provar jag att smaksätta med något eller några av följande; kanel, hackade nötter eller torkade frukter. Jag intar det med mina stående favoriter; smör, ost (mycket), flytande honung, persilja och valnötter. Finns inget godare! 🙂

Kan ni inte tipsa om era favoritkombinationer på mackan? Jag är en riktig påläggsälskare och toppar smörgåsen i överflöd.

4 tankar på “Fröbröd

 1. Therese

  Åh mackor är ju såå gott! Jag gillar hårdbröd, gärna brungräddat med härlig krämig avocado som smör. Sedan kommer ett lager med sallad/gurka och sedan något protein, blir oftast skinka eller ägg. Det hela toppas med ostskiva och sedan tomatskiva med örtsalt på 🙂 Det vattnas i munnen. Hummus är en annan favorit och likaså tonfiskröra med ägg.

  Svara
 2. Madde

  Testade också detta och tyckte det var supergott! Skulle nu vilja göra det själv. Har du nått tips på recept?

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hmm, det närmaste jag kommer – som jag har recept på heter ”kolhydratsnålt glutenfritt bröd” Bara att använda sökrutan!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s