Mangosmoothie med kardemumma

Det var länge sedan jag bjussade er på en ny smoothie. Varför inte börja eller avsluta dagen med en krämigt god och mättande mangosmoothie? Lite exotisk och svalkande och helt utan mjölkprodukter, socker och så klart gluten. Och den här gången är inte basen äppeljuice – som jag i vanliga fall brukar använda utan i stället hemlagad cashewmjölk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mangosmoothie med kardemumma

Det är så härligt när kyl och frys är så pass påfyllda att man kan göra en så här god smoothie rakt upp och ner! Glöm inte att smoothies i regel bara bli sötare, godare och mer smakrik när frukten du använder är riktigt mogen och söt. Kardemumman bör inte överdoseras utan det blir verkligen godast när den finns med som en hint i bakgrunden och inte tar över de andra smakerna. Lyxa till genom att toppa med kokosflingor och kanske kanel.

1 stort glas

2,5 dl hemlagad cashewmjölk (eller annan nötmjölk)

1 banan

125 g frusen mango

125 g ananas

saft av 1 lime

1 msk flytande kokosolja med smak

ca 2 krm nystött kardemumma

Gör så här:

Mixa samtliga ingredienser till en slät och mättande smoothie. Servera genast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s