Kyckling & kantarellpanna

Tycker ni jag upprepar mig (och att det blir tråkigt?) när jag lägger upp den här typen av middagstips så hojta till!  Jag märker själv att ganska många rätter innehåller samma typ av ingredienser och på så vis blir att likna varandra en del. Men gillar ni mina recept så har ni å andar sidan samma ingredienser hemma att sätta i användning. 🙂

Ni ska veta att det är otroligt många middagar som inte hamnar på bloggen just för att jag tycker de känns ”gjorda” redan. Jag tycker inte det ger något att slänga ut 10 olika recept på köttfärssås exempelvis – även om det sker någon liten förändring varje gång jag tillagar maten. Med det sagt så hoppas jag att ni inte glömmer att kika bak i arkiven emellanåt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Torkade svampar är verkligen fyllda med koncentrerad smak. Kyckling gör såsen extra mättande och proteinrik men visst kan du använda oxfilé eller lövbiff istället för att ge två exempel till variation.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyckling och kantarellpanna

Krämigt och smakrikt och gott till exempelvis pasta eller ris/gryn.

smör/olja att steka i

1 lök

1 paprika

1 liten zucchini

ca 60 g torkade kantaerller (eller några nävar färska)

ca 500 g kycklingfilé

salt, peppar, broilierkrydda, curry

ca 2 dl crème fraiche (15 %)

ca 2 dl grädde

ca 1 dl mjölk

1 svampbuljongtärning, Kikkoman soja

ca  1 msk Dijonsenap

1 urkärnad röd chili

persilja och smakrik ost till servering

Kokt pasta eller ris/gryn till servering

Gör så här:

Hacka lök och grönsaker och stek dem mjuka i smör/olja. Tillsätt svampen och låt fräsa en stund. Stek kycklingen i en separat panna och krydda med salt, peppar, brolilerkrydda och curry. Häll över i grönsakspannan och tillsätt frâiche, grädde, mjölk, smulad buljongtärning och låt puttra ihop till en sås. Smaka av med soja och senap och tillsätt finhackad chili för mer hetta. Toppa med persilja och servera med god och stark riven ost. Servera gärna med pasta eller ris/gryn.

 

2 tankar på “Kyckling & kantarellpanna

  1. Karin

    Hej Johanna! Jag tycker verkligen inte att du upprepar dig, tvärtom. Min absoluta favoritmatblogg. Gjorde faktiskt två av dina recept förra veckan, pad thaien (supergod!) och favoritsoppan med rostad tomat, paprika och chili. Letar inspo för morgondagens middag och fastnade nu för detta. Och vem gillar inte gräddiga rätter…. Ha en bra start på hösten, ser fram emot att kika in här nån gång i veckan så länge du fortsätter blogga! Kram från Gävle

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s