Lavendeldressing

Måste bara tipsa er om en urgod dressing som fungerar fint till sommarens käk, såsom kyckling, sallad eller lax exempelvis. Kall lavendeldressing. Det är inte svårare än att blanda crème fraîche (eller tjock fet yoghurt) med rivet citronskal och saft, lite färska el torkade lavendelblommor, honung, salt och peppar. Låt stå en stund och mogna och servera! Annorlunda men fräscht och otroligt gott.

Så här såg min urgoda middagstallrik ut för ett tag sedan. Grillad lax, grillad citron (prova – den blir söt och god!), halloumi- och bulgursallad med färsk aprikos, pinjenötter, ruccola och lite citronolivolja och vinäger. Och så lite bönor från det egna landet och sist men inte minst, lavendelkrämen som höjde allt!

Halloumin blir förresten allra saftigast och godast om man inte grillar den för hårt och länge. Ett tips bara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s