Nyttig chokladbananglass

Bananglass – alltså glass mixad på frysta bananskivor var på tapeten för flera år sedan men det verkar ha gjort en stadig comeback igen –  och inte mig emot – det är ett riktigt gott, nyttigt och svalkande treat.  Jag ser alltid till att ha frysta bitar av banan hemma så att både jag och min 14 månaders son har något gott att mumsa på! Pojkvännen associerar banan alldeles för mycket med jobbet och träningarna så han delar inte vår fascination av frukten på samma sätt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här godingen innehåller bara fyra ingredienser (fem om man räknar med hallonen på toppen) och blir klar på några sekunder. Sen gäller det förstås att vara beredd på omedelbart intag för den mjuknar snabbt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mixa små bitar av skalad fryst banan (150 g) med valnötter eller rostade hasselnötter (o,5 dl), färska urkärnade dadlar (3 st) och kakao (1 msk) i en liten matberedare till en krämig konsistens. Lättast är det om bananbitarna har fått tina en liten stund eller är styckfrysta. Och vips så har du en egen hälsosam chunky monkey glass.

Toppa med valnötter och krossade frysta hallon och servera omgående. Räcker till en portion.

Det är många som inte riktigt hittar färska dadlar i affären så jag passar på och skriver det en gång till – de ligger nästan alltid i kyldisken bland frukt och grönt i en rektangulär papperskartong. (Ofta finns de att köpa även i lösvikt men de brukar vara väldigt stora).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 tankar på “Nyttig chokladbananglass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s