Ischoklad med kokos

Ischoklad gjord på mörk choklad och den hälsosamma kokosoljan har jag tänkt göra i evigheter nu. Kall ischoklad – som ett nyttigare godis – känns som en självklarhet i den här värmen, även om just ischoklad räknas som ett typiskt julgodis. Dessa äter jag med gott samvete alla dagar i veckan!

Receptet knyckte jag härifrån.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ischoklad med kokos

Gotte på bara två ingredienser som smälter i munnen. Välj kokosolja och choklad av hög kvalitet för godast smak.

ca 20 st

100 g 70 % mörk choklad av hög kvalitet

0,5 dl flytande kokosolja med smak

ev riven kokos eller kokoschips till garnering

Gör så här:

Värm kokosoljan och häll den över finhackad choklad. Rör tills chokladen smält. Häll upp i små ischokladformar och ställ i kylen att stelna. Garnera ev med kokos precis innan de sätter sig. Förvara i kylen.

6 tankar på “Ischoklad med kokos

 1. Sara

  Går det att ha raw kakaobönor som man mixar tills det blir en chokladsmet, istället för att ha 70% mörk choklad. Dessutom går det att ha kallpressead kokosolja? Om det går kan man antingen asmälta den i mikron eller går det bra om den bara är kallpressad?

  Svara
 2. Sara

  Istället för att använda mörk choklad går det bra om man mixar raw kakaobönor som blir till en chokladsmet. Istället för att använda flytande kokosolja hår det bra att använda kallpressad kokosolja istället. Man kan antingen smälta kokosoljan men går det också bra om man inte gör det? Sedan så vispar man chokladsmeten & kokosoljan & lägger dem i muffinsformar. Tänkte att man kunde stoppa in Gojibär så att dem blir lite knaprigare & nyttigare.

  Vad sägs som det? Eller skulle dem bli fel på något sätt?

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hmmm, ingen aning om vad du får för resultat faktiskt, inget jag provat tidigare. Mindre sött och mer beskt blir det definitivt och frågan är om det alls stelnar? Prova en liten omgång vetja, det är så man blir vass i köket, genom trial and error! Lycka till 😀

   Svara
 3. Pingback: Julgodisfavoriter | en smaksak

 4. Pingback: Julgodis | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s