5 tankar på “Psssst….

 1. Therese

  Som jag alltid skriver så är dessa uppdateringar så roliga att läsa och säkert för er att ha kvar också🙂 Våra barn är snart 6 år, 5 år och 1 1/2 år. När jag läser det som du skriver så stämmer väldigt många saker in på vår familj. Fullrulle! Går era pojkar på samma avdelning? För snart ett år sedan bytte vi så ni går dom på olika, det blev så bra för alla. Lillasyster har vi sökt plats till i April. Vår lillasyster är dock (än så länge) ”nöjd och bara hänger på”, det lär väl ändras men vi tackar och tar emot så länge det varar. Hur mycket jobbar ni och hur ser era förskoletider ut? Såå skönt att ni får och kan ha avlastning. Nu ska denna mamma iväg på egentid och träna😄

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Pojkarna går på samma avdelning av två anledningar; lätt för oss att lämna/hämta men också för att vi tänkte att storebror kunde vara ett stöd för lillebror iom flytt till nytt land, nytt hus och allt vad det innebär. Och det har tagit några månader för dem att lösgöra sig från varann där och leka på var sitt håll mer (=välbehövligt!).
   Nu när Daniel har ”vanligt jobb” så går de oftast må-fre 7,45-16. Ganska långa dagar men de trivs och har ju alltid varandra på gården. Jag jobbar 7.30-15.30 men har 15 min bilväg på jobb och ska vara ombytt och klar i tid så jag åker hemifrån 7. Daniel jobbar ca 8-17, någon kväll i veckan kommer bli 19 framöver.

   Vad skönt att er lillasyster ”är nöjd och hakar på”, önskar sååååå att det vore detsamma här. Ikväll när vi alla var iväg och sopade ut julen på hela TVÅ (😂) ställen så räckte det för att hon skulle vara missnöjd halva tiden och få ett riktigt melt down när vi kom hem. Det suger verkligen musten ur mig när man FÖRSÖKER göra roliga saker för barnen och så havererar det pga henne (och mitt icketålamod). Inte heller kul att alltid en av oss ska bli kvar hemma med henne och aldrig låta henne komma med på nåt kul….. svår balans för oss det där, känner aldrig att man räcker till så hoppas det ger med sig snart! ☺️

   Svara
   1. Therese

    Ja, klokt att dom började på samma avdelning när ni flyttade. Enklare för er med logistiken och samtidigt finner dom tryggheten att ha varandra! Våra två delade vi på efter diskussion med pedagogerna att dom behövde få leka med andra och även lära sig det. Åh, förstår det vad jobbigt! Är hon missnöjd eller blir hon less och typ röjer ställen om ni åker bort? Vi har tur, vår lillasyster hänger verkligen bara med. Kan vara med på loppisar, vara med på dansträningar eller bara leka med något papper eller hänga med på lekland. Visst hon är som barn i den åldern och utforskar och klättrar men är alltid glad om hon inte är trött eller hungrig. Alla sovrutiner skapar hon själv så vi har än så länge inte behövt justera något. Winther får säkerligen användning av sin bestämdhet genom livet🙂

   2. Johanna Inläggets författare

    Missnöjd är ordet. Gråter och vill upp i famnen. Pojkarna var inte alls så så det är väl ovant. Hade vi bara haft henne vore det ju en sak men när man har tre så blir det bökigare 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s