Strösselrulltårta med persikofluff

Funfetti-bakverk har synts till en del på senaste tiden. Alltså strössel i tårtbottnar till exempel. Till Wiltons kalas provade jag att göra en godisrulltårta täckt med strössel. Jag ska också prova baka en rulltårta med strösslet i botten.

Funkar ju fint i påsk också!

Strösselrulltårta med persikofluff

Strössel är lekfullt och färgglatt och perfekt till barnkalas. Hallon och persika är en smarrig kombo som sätter smak på den här godissmakande rulltårtan.

Botten:

3 ägg

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 dl grädde

en nypa salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° varmluft el 225° vanlig ugnsvärme.

Vispa ägg, socker och vanilj riktigt fluffigt. Vänd ner grädden. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter, passa, det blir lätt bränt! Stjälp upp på sockrat papper (lägg en kökshandduk under pappret) och dra bort pappret som kakan gräddats på. Rulla ihop rulltårtan från långsidan och låt svalna som en rulle.

Fyllning:

1,5 dl hallonsylt (gärna hemkokt lättsockrad. Jag kokar sylt med 1/5 av bärens vikt i syltsocker)

Persikofluff:

55 g Haribo persikor (godis)

2 dl vispgrädde

röd livsmedelsfärg

Gör så här:

Värm grädde och godis tills godiset smält, men låt inte grädden koka. Häll över i en skål och ställ kallt 6 timmar el över natten. Vispa upp till en fast fluffig kräm och färgsätt med några droppar färg.

Topping:

ca 75 g smält vit choklad

strössel

Gör så här:

Rulla upp rulltårtan.

Bred ut hallonsylten över hela botten och bred försiktigt ut persikofluffet över. Det kan vara lättast att spritsa ut den tunt då den är lite svår att få styr på över sylten. Rulla försiktigt ihop från långsidan till en rulle, ta hjälp av pappret (avsluta så att skarven är under kakan). Stryk den smälta chokladen över rulltårtan och strö över strösslet. Klar att servera!

OBS! Om rulltårtan är kylskåpskall blir den lite svårare att skära snyggt eftersom chokladen och strösslet gör ytan lite hårdare.

2 tankar på “Strösselrulltårta med persikofluff

 1. Alexandra

  Skulle inte du kunna göra ett blogginlägg om hur man bäst lyckas temperera choklad hemma (gärna utan marmorskiva), vilken choklad som är bäst att använda sig av (och var man kan hitta den här på ön) samt hur man lyckas med modeling chocolate (vet inte svenska namnet 😁)

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Bra idé! 😁Ska se vad jag kan ordna. Vill ändå ge dig ett snabbt tips: Om man vill doppa något i tempererad choklad så brukar jag använda mig av Fazer block dekor (finns ljus och mörk), inte den allra godaste chokladen kanske men resultatet blir glansigt och fint. Men det var ju det där med var på ön man hittar den. Brukar köpa på mig lager i Sverige. Låt mig forska lite i detta så återkommer jag!
   Ett annat litet trick att ta till är att kyla/frysa ner det man vill doppa först så brukar det räcka med att bara smälta chokladen, men det är klart – inget proffsresultat kanske.
   Modeling chocolate är nytt för mig tyvärr!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s