Dumle snacks kakor

Dumlekakor med noblesse är en klassiker som faktiskt älskas lika mycket av barn som vuxna. De är helt enkelt barnsligt goda! Mina tips för att få dem extra goda och lite krispiga är salt, apelsin och dumle snacks – den lite torrare och krispigare versionen av dumlekolan – som inte fastnar i tänderna…

Det är livsfarligt att ha dessa på lut i frysen kan jag meddela…

Dumle snacks kakor med apelsin

Så rackarns god kombination! Frasig deg med apelsin, krispig dumlekola och choklad. Vem blir inte överlycklig av denna godsak till fikat? Dessutom är de snabbgjorda!

12 st

100 g smör

0,5 dl ströocker

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en liten nypa salt

rivet skal av 1 apelsin

12 aluminiumformar

12 Dumle snacks

12 Noblesseplattor (original eller apelsin)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175-200 grader. Mixa ihop ingredienserna till en deg och forma 12 bollar av degen. Lägg bollarna i muffinsformarna och lägg ner en Dumle (liggandes) i varje degboll. Tryck inte ner den för mycket, då kommer Dumlen fastna i botten av formen. Grädda i 10 minuter (tills de får lite färg i kanterna). Ta ut plåten, och täck med en Noblesseplatta. (Ställ tillbaka in i ugnen ca 1 minut, bara så länge att chokladen smälter lite lätt – men det här momentet är inte nödvändigt, chokladen smälter ändå). Låt svalna och kallna.

Jag förvarar mina i kylen eller frysen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s