Broccolibollar

Här kommer ett smarrigt vegetariskt tips att ställa på middagsbordet; broccolibollar! Jag hade ett stånd broccoli hemma som började blekna och sjunga lite på sista versen så jag bestämde mig för att utgå från ett recept som jag hittat på Coop.se Bra blev det, det tyckte iaf jag och sambon, Wilton 3 år var dock inte alls övertygad. Dessutom kom min skafferinötare; kikärtsmjölet äntligen till användning!

IMG_7614

Här blev det en roman-salladsbåt med quinoa, vitlökssås (lätt crème fraîche, majonäs, vitlökspaste, salt och peppar), spenat och tomat.

Broccolibollar

Riktigt goda, saftiga små bollar som med fördel kan serveras i en matig sallad eller i wraps exempelvis. Stek dem försiktigt i stekpannan och ta inte för många åt gången, för de är lite sköra. Råkar du ha ugnen på så ställ in dem några minuter på slutet.

250 g broccolibuketter

1 ägg

ca 8 cm finhackad purjolök

2 dl västerbottenost

1 dl kikärtsmjöl

0,75 dl finhackade örter (persilja och basilika)

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk salt

smaka av med svartpeppar och cayenne

olja och smör att steka i

Gör så här:

Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten i ca 4 minuter. Låt dem rinna av och krama ur all vätska. Mixa dem snabbt i en matberedare. Blanda i resten av ingredienserna och forma små bollar. Stek dem i smör/olja på medelvärme runt om i ca 6 minuter. Har du ugnen på kan du låta dem gå klart där 5-10 minuter.

4 tankar på “Broccolibollar

Lämna en kommentar