Havrepannkakor

Mitt absoluta favoritredskap i köket är min lilla matberedare. Ni vet en sån där liten minihackare/tillbringare som hackar som ingår till en stavmixer? Jag gör allt i den! Puré, smoothie, energibollar, pannkakssmet och så mixar jag självklart nötter och frön i den. (Mixerstaven använder jag sällan, egentligen bara till släta soppor. Ballongvispen gör otroligt snabbt luftig grädde, perfekt när man bara vill ha lite grann).

Hur bra som helst, det är den lilla minihackaren jag alltid använder när jag skriver att jag mixar någonting här i bloggen. Jag saknar sällan en stor matberedare då jag även har en kitchen aid maskin och en elvisp. Det skulle vara när man vill strimla eller hacka mycket rotfrukter då… Men alla dessa maskiner tar ju upp så mycket plats, jag har ju en hel del andra här hemma också. Inte minst blir man påmind om det när man packar ner och packar upp sitt kök i en flytt… 🙂

Dessa stadiga och urenkla pannkakor blev min frulle en vacker morgon och självklart blev de till i minihackaren. De håller ihop bra och är lätta att vända.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag toppade med banan, hallon, hampafrön och keso samt agave sirap (som inte syns på bild). Jättegott!

Det enda du behöver göra är att först mixa 1 dl (glutenfria) havregryn till ett mjöl och sedan mixa ner 2 ägg, 0,5 dl keso och smaksätta med vaniljpulver, kanel, kardemumma, (salt) och lite agave sirap el honung. Stek två pannkakor i smör eller kokosolja och servera med frukt, bär, nötter, keso, tjock yoghurt eller kvarg. Jag vill iaf gärna ha något krämig till så de inte upplevs för torra.

Ett tips är att strunta i sirapen/honungen i smeten och ringla den över pannkakorna vid servering i stället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s