Lövbiffsgryta

Idag står en matig lövbiffsgryta på menyn. Enkel och snabblagad, hela middagen står på bordet under timmen och många av ingredienserna borde redan finnas hemma i kyl och skafferi om du brukar gilla mina recept. Nu kör vi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lövbiffsgryta

Lövbiff blir mört och gott när det får puttra en stund. Grytan är smaksatt med goda kompisar som lök, bacon, paprika och den söta samt smakrika rotsellerin. Såsen tar smak av fond, soja och kryddor som jag alltid har hemma vilket kortar ner inköpslistan. Mycket smarrig middag som du säkert kan tvista till med enkla medel för att få till din egen variant!

ca 5 portioner

smör/olja till stekning

2 gula lökar

1 röd paprika

ca 500 g lövbiff

2 pkt bacon

1 liten rotselleri (500 g)

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

2 dl vatten

ca 3 msk oxfond

ca 3 msk söt och stark senap

Kikkoman sojasås efter smak

salt, svartpeppar och cayenepeppar

ca 1 dl hackad avrunnen soltorkad tomat

Gärna en kvist färsk rosmarin

Exempelvis ris eller potatis till servering

Gör så här:

Skala, halvera och skiva lökarna. Skiva även paprikan. Skär lövbiffen i strimlor och skär baconet i små bitar. Fräs samtliga delar var för sig i en stekpanna och häll över i en gryta allt eftersom. (Knaperstek baconet). Tillsätt tärnad rotselleri, grädde, fraiche, vatten, fond, senap, sojasås och kryddor. (Rosmarinkvisten kan du låta puttra med sista minuterna om du gillar smaken). Låt puttra under lock i ca 20 minuter. Tillsätt soltorkad tomat och smaka av grytan. Servera med exempelvis ris eller potatis.

2 tankar på “Lövbiffsgryta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s