Kyckling

Ett snabbt sätt att få lite mer smak på din kycklingfilé är att toppa den med en örtolja.

Mixa lite olja med färsk basilika, färsk kruspersilja, riven pekorinosot, salt, Dijon senap, honung och vit balsamvinäger. Det blir en god och fyllig olja – inte helt olik en pesto – som du enkelt häller över din nystekta kycklingfilé (som är saltad och pepprad).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med utbankad kycklingfilé har du mat på nolltid – framförallt om du serverar med couscous, bulgur, quinoa och eller sallad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är inte  heller helt dumt att panera utbankad kryddad (salt, peppar, kycklingkrydda) kycklingfilé; först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko (ströbröd). Stek i smör/olja tills ytan är frasig och kycklingen klar, några minuter per sida. Toppa med rivet citronskal. Panerad och smörstekt getost, quinoa-jordgubbssallad och citron-och honungsyoghurt är inte fy skam till!

Smaklig spis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s