Daimsnittar

Passar på att önska er en riktigt fin midsommar! Vi ska fira med goda vänner så jag är säker på att det blir en härlig dag – oavsett väderlek… Vi har knytis, alla bidrar med något och på oss står paj, ålandspannkaka och världens godaste gröna sås som passar till allt på ett buffébord. Vi får väl se om jag släpper ifrån mig det receptet en vacker dag – lite hemlisar måste man allt få ha! 😉

Det finns ingen småkaka som slår kolakakan. God som den är men även grym att smaksätta. Det har blivit otaliga varianter med både citrusskal, kryddor, kaffe, godisar, blandningar av olika ingredienser, kakao och choklad. Blir degen god blir resultatet gott! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daimsnittar

Jag har nog smaksatt denna goding på fler sätt än jag kommer ihåg. Nu senast med Daimkulor. Barnsligt gott, lite knaprigt och segt på samma gång. Daim tillsammans med lite rivet apelsinskal (1 apelsin) blir nog ännu vassare – ett tips!

ca 24 snittar

100 g smör

1 dl strösocker

2 msk sirap

ca 2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

en nypa salt

1 påse (100 g) Daimkulor

Gör så här:

Sätt ugnen på ca 175°.

Mixa eller vispa ihop tärnat smör med socker, sirap, mjöl, bakpulver, vanilj och salt. Blanda ner Daimkulorna. Dela degen i två delar och rulla ut två längder på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tryck till längderna en aning. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills längderna fått lite färg i kanterna. (Jag gillar dem sega, inte knapriga och håller stenkoll på att de inte får för mycket färg i ugnen och blir hårda). Låt svalna en aning men skär i snittar medan de fortfarande är varma. Går bra att frysa.

8 thoughts on “Daimsnittar

 1. Johanna

  Bakar ganska ofta vanliga kolasnittar, men det är ju kul med lite variation. Dessa får jag testa nästa gång! Glad midsommar!

  Svara
 2. Gabriella

  Hej!

  Jag är helt lycklig över att ha hittat till din blogg. Många härliga recept med åländska produkter. Det blir laxcheesecake och ostpaj i morgonkväll.
  Tack!
  Glad midsommar!
  Gabriellla

  Svara
 3. Tanja Eklöw

  Vilken fin blogg du har! Glad midsommar ö Lisa och Tanja, som hoppas på sol över Sottunga imorgon.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s