Cashewdryck & kokosnötdryck med ris

Jag har provat lite nyheter från butikshyllan igen. Efter en veckas letande i mataffärerna här i centrala Linköping (de är inte snabba med att få fram nyheterna alltså) fick jag napp. Men vilka besvikelser! Du betalar i princip för vatten. Cashewdrycken innehåller endast 3 % cashewnötter. Smaken ska vi inte tala om! Den skulle behöva lite kryddor som kanel eller kardemumma. Nej, gör din egen nötmjölk  – det är det värt alla gånger, framförallt smakmässigt. Du får två goda förslag längre ner i inlägget!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokosdrycken med ris var snäppet bättre (den häller jag iaf inte ut) men även den är mesig i smaken och vattenblaskig. Fast vad ska man vänta sig av en dryck med låg kalorihalt? Det är kul att det kommer ut nyheter och det behövs för alla allergiker – det är bara trist att de inte smakar bättre – eller mer.

Någon som smakat? Vad tycker ni?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hemlagad nötmjölk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mandel- och blåbärsmjölk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 tankar på “Cashewdryck & kokosnötdryck med ris

  1. bakverket

    Jag håller med om cashewdrycken, jag vill ha mer cashewsmak! Men alpros kokosnötdryck smakar betydligt mer kokos än gogreens kokosdryck!

    Svara
  2. Erica

    Vid vissa tillfällen är det kanske dock bra att smaken är neutral. Till exempel när man vill använda dryckerna som alternativ till mjölk och någon annan smak ej får ta över. 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s