Grillad lax med foliepaket

Sommarens första grillmiddag smakade ljuvligt! Märkligt hur gott nypotatis är med smör och salt…aningen svårt att sluta äta när man väl börjat nalla ur kastrullen. 🙂

Vi åt alltså grillad lax med foliepaket;

Laxen blev otroligt saftig och perfekt tillagad. Vi använde färsk laxsida, penslade med olja och kryddade endast med citronpeppar och salt. Laxen grillades i halster till 58 grader. Investera i en termometer, aldrig har väl laxen blivit så här bra tidigare!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foliepaketen innehåller kokt (med kärna) färskpotatis, färska blomkålsbuketter, chiliinlagd fetaost (ta med lite av oljan), små tomater, smörklickar, hackade färska örter (dill, gräslök, rosmarin) och flingsalt. Klara på ca 10 minuter. Våra låg på längre och då kokade blomkålen sönder – men det vara bara gott eftersom den smaksatte resten i paketen. Smörsåsen i botten blev supergod och gjorde allt saftigt.

Inget måste till – men yoghurtsåsen (turkisk) med honung, citronsaft, citronskal och salt blev det fräscha inslaget på tallriken.

Grillat bröd är lyxigt gott! I frysdiken finns baguetter med ört- eller vitlökssmör. Tina bröden och lägg dem i ett folipaket på grillen. Grilla tills smöret smält. Håll lite koll så att botten inte blir alltför bränd.

Hoppas ni gillar!

2 tankar på “Grillad lax med foliepaket

    1. Johanna Inläggets författare

      Hej, det är en digital termometer för matlagning och bakning. En sådan som ser ut som en sticka, utan sladd som man inte använder i ugnen. Tack, du med!

      Svara

Lämna en kommentar