Glass med espressodulce och jordgubbar

Det här inlägget görs i samarbete med Ålandstidningen.

Ont om tid? Kurrar magen efter en snabb sommardessert? Se hit!

Glass med espressodulce och jordgubbar

Ibland är det skönt att ta snabba genvägar som gör att man kan hänga mer med sina gäster istället för att hänga i köket. Den här smarta kolasåsen kräver knappt din ansträngning men innehåller ändå två intressanta detaljer; dulce de leche och espresso.

Tips! Dulce de leche finns att köpa som färdigt produkt i plåtburk. Det är en tjock kolasås kan man säga. Man kan även koka sin egen av sötad kondenserad mjölk. Då sätter man ner den oöppnade burken i kokande vatten, och låter den koka (hela tiden täckt av vatten) i ca 2 timmar. När den svalnat är den redo att öppnas och användas.

1 burk (397 g) dulce de leche (finns på bakhyllan)

ca 4 msk epsresso (eller efter smak)

flingsalt

ev lite snabbkaffe för extra smak och crunch

vaniljglass och jordgubbar till servering

Gör så här:

Blanda kolasåsen med espresso (varm eller kall spelar ingen roll) efter smak. Runda av med lite flingsalt. Vill du ha extra kaffesmak i såsen och dessutom lite crunch så är det gott att blanda ner lite snabbkaffe (el att strö det över desserten). Servera med vaniljglass och jordgubbar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s