Kyckling italiano

Äntligen, eller vad säger ni! Ett nytt middagstips. Jag ska erkänna att skaparlusten för middagar har varit lägre än lägst på senaste tiden och det finns anledningar. Vi har påfrestande middagar i den här familjen. Långt ifrån familjemys där man kan sitta ner i lugn och ro och njuta av god mat. Nej snarare är det hets på att maten ska fram på tre sekunder annars kan man räkna med skrik, tjat och gråt, eller krav på grönsaksstavar innan maten (noll ro att laga maten alltså, och jag är snabb på att laga mat! Och ja de äter mellanmål). Wilton äter rätt dåligt vid middagstid, springer alltid på toa mitt i maten, skrattar åt Walentin som missköter sig och tjatar mest efter dessert. Walentin äter visserligen mat men kastar, skriker, härjar, studsar i stolen, vill upp på bordet och kastar 75 % på golvet. Det ser ut som F*N i köket efter vi har ätit, så bara städningen efter gör mig matt. Daniel glömmer bort att berömma maten i kaoset (vilket behövs för att peppa mig) och jag har ju noll stubin som ni vet och sitter och kokar hela middagen och passar upp på alla. (Sitter alltså knappt). Visst låter det mysigt??? Så här är det 9 av 10 gånger. Måtte det vända snart….. tanken har slagit oss att vi vuxna borde äta efter läggning istället men nu är vi dessutom inne i en period när Walentin tar lång tid på sig att somna – så middag vid 20.00 känns för sent. Tips tas gärna emot?

Vart ett långt klagoinlägg det här, sorry. Vi går raskt över till receptet istället som får mig på mycket bättre humör!

Supergott och uppskattades av hela familjen. Och det här funkar prima som bjudrätt. Är ni många så kan man låta rätten gå klar i ugnen istället. Bryn kycklingen, salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Fräs vitlök och soltorkade tomater och häll ner torkade kryddor, buljong, vätska och parmesan i pannan och låt puttra ihop någon minut. Häll över kycklingen och skicka in i ugnen i ca 15 minuter eller tills kycklingen är kalr (175° varmluft/200° vanlig ugnsvärme). Toppa med tomat och basilika efteråt.

Kyckling italiano

Mör kyckling i supergod sås som hela familjen gillade. Milda smaker men långt ifrån smaklöst.

4 portioner

600 g minut filé kyckling (tunna filéer)

smör/olja att steka i

salt, svartpeppar, torkade chiliflakes

1 tsk torkad timjan och 1 tsk torkad oregano

1 finhackad vitlöksklyfta

10 strimlade soltorkade tomater

1 kycklingbuljongtärning

2 dl vispgrädde

1 dl lätt crème fraîche

1 dl mjölk

1 dl finriven parmesan

färsk basilika

Till servering:

1 hackad tomat eller 1 näve små tomater, halverade

parmesan

färsk basilika

kokt basmatiris

Gör så här:

Bryn kycklingfiléerna i smör/olja och krydda med salt, peppar, timjan och oregano och chili- beroende på hur hett du vill ha det. Låt vitlöken fräsa med någon minut. Addera soltorkade tomater, grädde, fraiche, mjölk, buljongtärning och låt puttra samman tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt parmesan på slutet och låt den smälta in i såsen. Toppa med tomathack och färsk basilika. Servera med kokt ris och mer basilika och parmesan.

10 tankar på “Kyckling italiano

 1. Therese

  Vi har gått från totaltkaos till kaos. Ena barnet äter snabbt och den andra behöver lång tid på sig men tappar ofta fokus/intresset för mat när lillebror är färdig. När båda är hemma får en roa barnen medan den andra lagar mat och tar disken efteråt. Desto svårare när jag är själv hemma med huliganerna☺ Kan ni äta lättare när barnen äter middag och sen inta middagen/lättare middag när barnen somnat? Hoppas ni snart får lugnare middagar!

  Svara
 2. Carro

  Är grabbarna med och lagar maten nåt? Kanske dom tycker det är roligare att sitta ner och äta om dom känner att dom hjälpt till, gjort något själva som dom är stolta över =)

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Bra tips, för eg vill dom ju det… det är jag som får lite panik av för lite bänkyta och plats. Men får nog allt ta och bjuda in dem nu 😀

   Svara
 3. Åsa

  Om ni inte vill laga mat själva…kommer du ihåg att jag tipsade om Handelsträdgården Löfstad slott? Vi kom precis där ifrån. Riktigt gott fika eller mackor, fantastiska blommor och annat fint. Och i omgivningarna gott om plats för pojkarna att springa runt 😊 Stor kram från oss till er alla

  Svara
 4. Josefin

  Vi har två st tvååriga pojkar och jag känner såå igenom mej i din beskrivning av middagen… Är inte alls kul! Känns som jag gör av med lika många kalorier som jag hinner stoppa i mej under middagen 🙂 Jag har igen som helst lust att lägga någon längre tid på att laga maten när allt kaos sen är över på 3 min och ingen ha ändå ätit 🙂
  Har tyvärr inget tips, ville bara skicka lite medlidande 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Tack! Känns (tyvärr) sååå bra att vi inte är ensamma. Har precis haft två bra middagar med kidsen så kanske, kanske det vänder/blir bättre snart! 😀

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s