Strimlad lövbiff i senapssås

Nu ska ni får tips på en god vardagsklassiker igen som går riktigt snabbt att langa fram på middagsbordet. Vi kör direkt, häng på!

IMG_8696

För ca 4 portioner. Strimla 1 lök eller 15 cm purjo samt 1 paprika. Fräs mjuka i smör/olja. Lägg över i en skål. Strimla och bryn ca 450 g lövbiff i smör/olja i samma pannan. Krydda med finhackad chili/0,5 tsk sambal oelek, svartpeppar, soja och lite oxfond. Häll tillbaka grönsakerna och häll ner ca 1 dl lätt crème fraîche (15 %) och ca 2 dl grädde. Smaka av med senap och dijon senap, 1,5-2 msk av vardera ungefär. Låt puttra ihop till en krämig sås och smaka av med mer utan av någon av smaksättarna om det behövs och ev lite vitvinsvinäger. Toppa med kryddgrönt och servera med exempelvis ris.

3 tankar på “Strimlad lövbiff i senapssås

 1. Åsa

  Det låter så gott! Idag har vi ätit lunch med Daniel 😁. Eller inte riktigt tillsammans kanske men vi åt i alla fall på Stjärnkrogen samtidigt..Ville ju inte störa, fegade också lite..så kan du skicka lyckönskningar inför söndag, även om han inte har möjlighet att spela. Kram och ha det fint

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Åh, ni skulle ha sagt hej till honom – han är van vid det och blir bara glad! Men klart jag hälsar. Trevlig helg! Kram

   Svara
   1. Åsa

    💙 De var inne i nån viktig diskussion där vid VIP-bordet: Daja, Ante och Falken 😎. Stor kram till er alla från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s