Kladdkaka med kondenserad mjölk

Visste ni att det är kladdkakans dag idag? Det måste ju firas tycker jag!

Jag ska inte ta åt mig äran för den här suveränt goda kladdkakan med den hemliga ingrediensen; kondenserad mjölk. Bra idé som ger ett krämigt resultat. Receptet är från bloggen bakverk och fikastunder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man kan väl aldrig få för många recept på goda kladdkakor, eller hur!

Riktigt gottesugen? Servera med Nutellamousse och hallon… Mmmmm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På bilderna har kakan bara nätt och jämt svalnat – den fungerar alltså fint att servera samma dag för ett mjukt och krämigt resultat! Efter en natt i kylen drar konsistensen mer mot det fylliga och mäktiga hållet. Den blir aldrig seg som en klassisk kladdkaka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kladdkaka med kondenserad mjölk

Vitsen med att ersätta socker med kondenserad mjölk är den lena och krämiga konsistensen man vinner på den färdiga kakan – som jag föredrar att servera samma dag. Nerkyld ändras konsistensen till mäktig och tät, inte seg. Mycket delikat och chokladig i vilket fall som helst.

100 g mjukt smör

1 burk kondenserad mjölk (inte kokad)

2 ägg

2 dl vetemjöl

5 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

100 g mörk choklad, 70 %

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop mjukt smör och kondenserad mjölk. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Smält chokladen och rör ner den i smeten. Spänn fast bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda i ca 20 min. Låt svalna och servera rumstempererad samma dag eller kylskåpskall nästa dag tillsammans med grädde eller glass och kanske några hallon.

2 tankar på “Kladdkaka med kondenserad mjölk

 1. Eva Klasmark

  Hej
  Tack för gott recept!
  Lätt och mumsigt.

  Jag har även gjort den äggfri och en vit variant.
  Vill du ha de recepten?

  Hälsningar
  Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s