Milkshakes

Det här inlägget görs i samarbete med Ålandstidningen.

Ingen sommar utan milkshake! Och hemlagad ska det vara – av två orsaker; det är superenkelt att göra och smakar vansinnigt mycket bättre än köpt.

Det här alltså, så barnsligt gott – men med gott om smak förstås. För vem gillar inte choklad och jordgubb?! Recept på min tredje favorit hittar du som tips lite längre ner!

Milkshakes

Enkelt men ljuvligt gott och görs på få ingredienser. Vill man däremot gå loss på galen garnering – så gör man det! Grädde, godis, bär, frukt, strössel, chokladsås, kinuskisås – you name it, allt är tillåtet.

Tips! Det är även fantastiskt gott att göra kaffemilkshake på 200 g god vaniljglass, 0,5 dl mjölk och 0,5 dl stark espresso.

Chokladmilkshake

1 glas

2 msk grädde

20 g mörk choklad 70%

200 g chokladglass av god kvalitet

1 dl mjölk

flingsalt

Gör så här:

Koka upp grädden och blanda den med finhackad choklad, rör till en slät ganache. Låt glassen tina en kort stund om den är riktigt hård. Mixa den slät med mjölk, ganache och en nypa flingsalt i blender, matberedare (monterad med knivbladen) eller stavmixer. Häll upp i ett glas och toppa med valfri garnering. Servera genast!

Jordgubbsmilkshake

1 glas

200 g  jordgubbsglass av god kvalitet

1 dl mjölk

ca 50 g jordgubbar (färska el lätt tinade frysta)

Gör så här:

Låt glassen tina en kort stund om den är riktigt hård. Mixa den slät med mjölk och jordgubbar i blender, matberedare (monterad med knivbladen) eller stavmixer. Häll upp i ett glas och toppa med valfri garnering. Servera genast!