Nyttigheter i glas

Nu ska jag vara ärlig här. På första gången på evigheter har jag noll förberedda inlägg att publicera. Så vi får väl se hur framtiden blir för lilla bloggen, kanske kommer det eka tomt här. Hade iaf hoppats på att få ladda upp en vegansk gryta här idag efter att ha provat en sådan från en stor matblogg. Men jag tyckte inte den va good enough för min blogg och inte lyckades jag ”rädda” den heller.

Men det var himla längesen vi såg smoothies, shakes och juicer här inne så jag har grävt fram några riktiga godingar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sur orange

Citron (mycket), clementin (många), morot, äpple och färsk ingefära åkte raka spåret ner i råsaftcentrifugen. Resultatet är en sur och mycket fräsch energikick!

Grön boost

Ren äppeljuice, fryst bladspenat, fryst grönskål, fryst mango, gurka, gröna vindruvor, limesaft och färsk mynta förenas i mixern till en sjukt god och hälsosam näringsboost! Underskatta inte äppeljuice och mynta, de ”döljer” smaken av spenat och grönkål perfekt….

Purple earth

Rödbetsjuice (råa rödbetor körda genom råsaftcentrifugen), ren äppeljuice, frysta körsbär, frysta svarta vinbär och färsk ingefära smakar vågat, jordigt och samtidigt godis (rimmade ju nästan det där..). Skippa inte de svarta vinbären, i kombination med äppeljuice smakar det helt ljuvligt!

Skummig ananasshake

1/3 söt ananas,1 dl ananas juice (utan tillsatt socker), 1 dl fanta zero (eller annan apelsinläsk) och saft från 0,5 lime.

 

Mixa tills det skummar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För variation; tillsätt en skvätt kokosmjölk och/eller toppa med passionsfrukt. Eller prova kasta ner ett ägg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chocoloco milkshake

Den här rackaren är bara för god. Smakar som en exotisk chokladdröm. Prova!

Recept från boken Superlicious av Julia fors och Sofi Fahrman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Till den här goda milkshaken gjorde jag egen hasselnötsmjölk. Testa du med, det är verkligen ingen konst. Jag gjorde efter Renée Voltaires recept ur boken Juice power and detox. Mixa 2,5 dl hasselnötter (först) tillsammans med 1 liter vatten och en nypa salt. Sila genom en silduk, kläm ut allt du kan ur nötmassan. Klar för användning! Mycket god som den är, men prova att söta med färska dadlar, honugn el agave sirap om du vill få ut ännu mera smak.

Chocoloco milkshake

Tänk att en lite nyttigare milkshake kan smaka så chokladigt gott! Kokosmjölken tar chokladsmaken till nya höjder. Mmmmmm….

2 små glas

2 dl mandel- el hasselnötsmjölk (gärna hemgjord – se tips ovan)

1 dl kokosmjölk

2 msk (raw) kakako

1-2 urkärnade färska dadlar

1 frusen banan i skivor

Gör så här:

Mixa samtliga ingredienser till en ljuvligt chokladig milkshake!

 

 

12 tankar på “Nyttigheter i glas

 1. Marie

  Jag förstår att du säkert har fullt upp med 3 barn. Hur det än blir med bloggen så får jag tacka för en bra blogg med mycket smarrigt. Jag har läst bloggen 2-3 ggr/vecka men inte alltid kommenterat.

  Svara
 2. Sana

  Förstår att du har fullt upp!! Men hoppas att du fortsätter uppdatera även om det blir färre inlägg. Älskar din blogg, varje recept jag har provat har blivit superbra! Tack för alla recept! Kram

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Jag blir så himla glad för din kommentar! För om det är något som är viktigt för mig så är det att recepten funkar och är smakrika! Så tack 🙏🏼😁

   Svara
 3. Åsa

  Naturligtvis hoppas vi också på fler blogginlägg ❤ Nyårslöfte: laga fler recept som vi har i våra kokböcker eller hittar på bästa bloggen 😉 Kram från oss

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Bra löfte där om kokböckerna, jag hakar på! Bläddrar alldeles för sällan i alla mina hundratals böcker – men det måste bli när vi hittat hus och har tillgång till packningen igen. Kram!

   Svara
 4. Therese

  Förstår att du har fullt upp! Jag kommer fortsätta att titta in här och hoppas du skriver när du har lust🙂

  Svara
 5. Hanna

  Hej! Jag är ingen ”kommenterare”, jag bara läser och bakar och lagar😄, men jag kände att det var dags. Vill mest säga tack för en toppenblogg, flera av dina rätter har blivit vardagsfavoriter hemma hos oss (tex kyckling i basilika- och dijonsås😋). Väldigt stor tumme upp för bulle i ugnen- och barnuppdateringsinläggen också. Det är skönt att läsa att andra också kämpar med nappar och försämrad sömn, etc etc… 😊 Hur som helst, hur det än blir med bloggen så tack igen för att du delar med dig av alla fantastiska recept!

  Svara
 6. Maria

  Hej! Jag har läst tidigare kommenter och håller med alla! Jag hoppas verkligen att du orkar hålla på med bloggen. Jag läser den ständigt och tycker att dina recept är utmärkta! Finns du på IG? Jag ska genast kolla upp det. Kan kanske vara ett sätt att nå fler läsare, så att du kan få inspiration därifrån? Heja! Heja!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hej! Vad glad jag blir, så tack för det! Jag finns på instagram, och när jag startade kontot fanns nog en idé om att det skulle vara kopplat till bloggen men så har det inte alls blivit. Den är rakt upp och ner privat med bara barnbilder, typ – så inte så intressant för bloggläsare tyvärr 😁

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s