Nudlar med kokoscurry & lax

Det här inlägget görs i samarbete med Ålandstidningen.

Det här är snabbmat när den är som allra godast!

Den här rätten är så god att jag lagat den flera gånger redan!

Nudlar med kokoscurry och lax

Det här är verkligen snabbmat när den är som bäst. Helt ljuvliga smaker och texturer! Fräscht och smakrikt utan att lämna magen tung. Jag föredrar lite drag och hetta i såsen, medan barnen vill ha det mildare. Det löser man genom att spä ut lite av såsen med kokosmjölk el gräddmjölk till barnen.

Tips! Den här såsen (som dessutom är vegansk) är galet god så variera rätten med räkor, kyckling, grönsaker el marinerad tofu. Har man olika preferenser vid middagsbordet kan man servera allt i skålar, så är det enkelt för alla att plocka ihop sin egen middag. Testa olika sorters nudlar och grönsaker el servera med ris.

4 portioner

lax för 4 personer, salt, sesam, kokosolja

äggnudlar för 4 personer

125 g sockerärtor

500 ml kokosmjölk

1,5 tsk red curry paste (el mer efter smak)

Ca 1,5 tsk färskriven ingefära

1,5 grönsaksbuljongtärning

1 citrongräs (finns bland frukt och grönsaker)

salta jordnötter, rostad lök, färsk koriander och limeklyftor el rivet limeskal till servering

Gör så här:

Tärna laxen, salta och toppa med sesamfrön. Stek i kokosolja tills de knappt är genomstekta.

Koka upp vatten i en kastrull och tillaga nudlarna efter förpackningens anvisningar. Låt sockerärtorna tillagas i samma kastrull de sista 30-60 sekunderna.

Skala bort det yttersta skalet på citrongräset, banka den grövsta delen och finhacka den. Koka  kokosmjölk, currypasta, ingefära, smulad buljong och hackat citrongräs samt citrongräsets stam några minuter. Smaka av och justera styrkan efter eget önskemål. Fiska upp citrongrässtammen.

Häll av nudlarna och sockerärtorna och fördela dem i skålar el fat med lite kant. Häll såsen över och lägg ut laxkuberna. Toppa med jordnötter, rostad lök, koriander och rivet limeskal el limeklyfta. Servera direkt och njut!