Rågrika, frukost- & mellanmålsmackor

Det här inlägget görs i samarbete med Ålandsmejeriet.

Ålandsbagarn lanserar ett nytt rågbröd med råg från den åländska landsbygden. Rågrika är ett bröd med rik och mustig smak, perfekt till frukost, mellanmål eller kvällste. Framöver kommer jag att ge dig tips och recept på inspirerande smörgåsklassiker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brödet lanseras i Rågrika Original och Rågrika flingor och frön. Rågrika original är mjölk-, socker- och äggfritt och innehåller bara naturliga ingredienser som åländskt ekologiskt fullkornsrågmjöl, vatten, vetemjöl, åländska ekologiska fullkornsrågflingor, rågmalt, jäst, havssalt och vetegluten. Rågrika flingor och frön är socker- och äggfritt och innehåller dessutom åländsk surmjölk, solroskärnor, linfrön och potatisflingor.

Rågrika är väldigt gott att rosta och passar också perfekt till varierande dubbelmackor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lördagskorv & Dijon

Underskatta inte denna goding med skönt sting. Blanda naturell färskost med Dijonsenap efter smak och bred ett generöst lager på smörgåsen. Toppa med åländsk ost, lördagskorv, skivad tomat och salladslök.

Salami & grynost

En saftig smörgås får du med hjälp av ålands smör, salladsblad, salami, grynost (Keso) och smörgåsgurka.

Kalkon & kokt ägg

Det perfekta krämiga ägget får du genom att sänka ner ägg i sjudande vatten och koka exakt under 8 minuter, ta gärna tid med en timer. Spola med iskallt vatten innan du skivar ägget. Tillsammans med ålands smör, åländsk ost, rökt kalkon och salladsblad blir det en grym start på morgonen.

Uppdaterad ost- och skinksmörgås

Den klassiska ost- och skinksmörgåsen blir både saftigare och mer näringsrik om du toppar den med alfagroddar, samt skivad avokado och äpple doppat i citronsaft. Avsluta gärna med lite tunt skivad rödlök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s