Ålandsmejeriet

image002

Ålandsmejeriet börjar blogga

Ålandsmejeriet engagerar Johanna Karlsson för att blogga recept och storys kring Ålandsmejeriets produkter. Johanna har sedan oktober 2011 skrivit om mat, bakelser, recept och matupplevelser på bloggen ”en smaksak”. Från och med vecka 16/2013 kommer hennes blogg att kompletteras med läckerheter baserade på produkter från Ålandsmejeriet och Ålandsbagarn.

I ett första skede vänder sig Ålandsmejeriets medverkan på bloggen till den åländska marknaden där hela produktsortimentet finns tillgängligt. Varje vecka kommer nya recept att presenteras och tanken är att anpassa dem efter aktuella helger, högtider och säsonger. Planer finns på att i ett senare skede utöka med recept anpassade efter de åländska produkter som finns tillgängliga på svensk marknad.

– Johanna har ett minst sagt brinnande engagemang för mat, matlagning och bakning och hon kommer att vara en utmärkt ambassadör för Ålandsmejeriets produkter, säger försäljningschef Stefan Blomqvist. Kul också att Johanna sommarjobbat på vårt bageri redan 2004, tillägger Stefan.

Johanna är född och uppvuxen i Mariehamn men sedan 2003 bosatt i Sverige där hon studerat till restaurangmanager och jobbat med bakning och receptutveckling för Leila Lindholm och mattidningen Allt om Mat. Johanna har de tre senaste åren arbetat med tillverkning och försäljning av chokladpraliner i Stockholm. Sedan en kort tid tillbaka har Johanna flyttat med sambon Daniel Sjölund till Linköping där hon nyligen fått anställning som bagare.

– Det skall bli intressant att följa en ålänning med stor passion för mat och som med ögon utifrån sett, bloggar om våra produkter och deras möjligheter, säger Stefan.

Jag är jätteglad och stolt över det här samarbetet. ÅCA har fantastiskt goda produkter som jag använt i bakning, matlagning och ätit av under hela min uppväxt. Jag ser verkligen fram emot att leverera inspirerande och goda recept till alla matglada ålänningar, säger Johanna Karlsson.

– Hemma hos oss är det jag som står för målen. Daniel assisterar mest genom att provsmaka, äta och faktiskt diska och plocka undan efter mig, säger Johanna med ett leende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 tankar på “Ålandsmejeriet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s