Vecka 35-40

Sista delen av graviditeten och jag känner mig sååå varm hela tiden. Minns inte när jag frös senast, eller hade kalla händer eller fötter, haha! Jag har kommit in i boa-fasen och har försökt göra vårt gästrum till mitt och lillens skötrum/sovrum. Blev inga större förändringar men lite smått och gott från Ikea blev det. Tror det blir bäst och mest sömn för alla om vi delar upp oss, stora killarna blir kvar i vårt sovrum och jag och lilleman tar gästrummet på nätterna.

IMG_3247

I vecka 35-36 mätte kulan 108 cm i diameter, det ni! Vikten låg på cirka + 12.5 kg. Här började det komma kommentarer om att den hade sjunkit lite. Som ni kanske ser så putar magen rätt ut. Precis som första gången lägger det sig inte på rygg el sida på mig. (Sen har jag ganska lång överkropp också!). Typisk pojkmage?

IMG_3273

Här börjar jag faktiskt oroa mig lite lite för om jag någonsin kommer få tillbaka en någorlunda platt mage, kulan känns galet stor. Kommer skinnet hänga sen eller? Slår bort de tankarna ganska fort ändå, det är en sak att vara peppad på att få tillbaka sin gamla kropp nu, men med en bebis i famnen och en 2,5 åring i hasorna så vet jag att prioriteringen ändras. Har inga foglossningar el krämpor och känner mig hyfsat rörlig men visst vankar jag lite som en anka och svankar rätt bra. Men jag får kommentarer om att jag rör mig oförskämt smidigt och snabbt! Träningen går i luuuugn takt och jag fokuserar fortfarande på baksidan av kroppen. Något litet gravidyoga-pass får jag till på hemmaplan varvat med promenad och gym.

IMG_3510

Mitt i en skrattattack! Mina vänner tycker jag är galen som cyklar som höggravid, men det går riktigt bra faktiskt! (Förresten – vi använder ALLTID hjälm när vi cyklar med Wilton, men här är jag på väg hem från bio med tjejerna och hade ingen lust att släpa med hjälmen el lämna den vid cykeln).

Vi har äntligen blivit med vagn! Efter mycket velande föll valet på en Mountain Buggy Duet 2,5. Utan att ha sett el provkört den IRL. Men efter att ha läst på så kändes den bäst för just oss, nu hoppas jag det blir så också. Jag kan absolut skriva några rader om den senare när vi har kört in den lite. Men nu när vi sett den ihopmonterad är min första tanke ”vad liten och smal liggdelen är!”. Det kan bli ett problem i vinter när barnet ska pälsas på och har växt till sig, men å andra sidan borde väl vagnen vara gjord för att räcka till de första 6 månaderna kan man tycka. Vagnen vi köpte till Wilton i våras – Baby Jogger City Mini GT – är vi nöjda med förutom att jag saknar fotbroms (det är handbroms) och en större/vettigare varukorg. Jag hade också önskat en bygel framför bälte (som vi inte använder), men vi har ”löst” det genom en matbricka som även agerar som lite skydd.

Någon vagg-säng kommer vi inte att köpa. Alla onödigheter måste kapas just nu. Vi har helt galna utgifter för tillfället med ny bil (för att få rum med dubbelvagn, två barnstolar samt kattornas transportväska när vi reser till Åland), ny vagn och våra kattors tänder som ska fixas hos veterinären för blygsamma 10 000 kr. (Gaaaaah!). Istället får vår fösta vagn flytta upp i lägenheten och agera rullbar säng vid behov. Ingen dum lösning egentligen, vi har ju plats.

IMG_3089

I början av juni var vi på bröllop i Danmark. Jag hade klädpanik och vet inte om jag löste det så snyggt direkt men slapp köpa någon gravidklänning iaf.

IMG_3578

En pinfärsk dagens! Idag, 20/7 går jag in i vecka 40. Vågen visade ca + 14 kg i morse och magen mätte 112 cm i omkrets. (Den är över medelkurvan men inom det ”normala”. Barnmorskan gissade på en bebis närmare 4 kg). Så kom ut nu bebis innan jag spricker!

Wilton kom 5 dagar för tidigt, hoppas på ungefär det samma nu. Men jag har inga sammandragningar alls, men det hade jag inte med Wilton heller. Pang bom sa det och så var det igång, med sammandragningar och magtömningar. Vi får se hur det blir den här gången! Vi har säkrat upp med svärisarna den här veckan och mina föräldrar är snart på intåg. Lite klurigare att föda barn andra gången när den förstfödda behöver barnvakt, kanske i flera dagar! Tur att det är mitt i semestertider så de har möjlighet att komma. Förra veckan, när Daniel hade bortamatch i Norge stod en helikopter redo för honom – ifall bebisen skulle vilja ut i förtid, eller mitt under match. Det är service det, hehe. Nu är det bara hemmamatcher de närmsta veckorna vilket känns betryggande.

Tänkte uppdatera lite om Wilton i samma veva!

IMG_3271

Visst är han lik Emil i Lönneberga på den här bilden? 🙂

IMG_2906

Daniel är jättedålig på att ta bilder på oss, så här försöker vi oss på någon slags selfie i hammoken ute på mammas och pappas sommarstuga….

Wilton (2 år 3 mån) har börjat förstå att ”lillebror” bor där inne i magen och kanske har han också fattat att han ska konkurrera om mig med honom för han har plötsligt blivit mammig och extremt kramig och gosig. Han vill kramas flera gånger om dagen, ja egentligen hela tiden. Det är ju otroligt mysigt, gullunge! Han älskar fortfarande att hänga med våra föräldrar och syskon, men vi märker av att han har större kontrollbehov över var vi är sedan sommaren började ungefär, men det värsta mattades av efter några veckor. Men fortfarande ropar han efter mammaaaaa och pappaaaa även när vi är hemma.

Wilton pratar bättre än många treåringar (tydligen). Han babblar verkligen hela tiden, numera även i lättare 7 ords-meningar. Ett exempel; ”Det låter som Dusty flyger där ute”. Långa ord  som ”robotgräsklippare”, ”regnmoln” och ”noshörning” är inga problem alls. Men så nöter han dem ju flitigt också. Räknar till 20 (typ) och har koll på nästan alla färger. Böjer ord i plural gör han, även om det inte alltid blir rätt förstås. Kallar alla för ”han”. Så hon och han har han inte riktigt koll på än. Sjunger gör han också mycket! Så himla gulligt, ibland hittar han på text till melodierna om han inte riktigt minns dem korrekt. Lite finska ord poppar upp nu och då. Det bästa just nu är ju ändå alla roligheter han säger. Som när jag sjunger för honom på kvällarna kan han sätta sig upp, ta mig på kinden eller för munnen och säga ”Mamma det räcker nu” eller ”Det är bra nu, jag försöker sova”. Eller så får jag pekfingret och ”Stop, det räcker”. HAHA! Fortfarande vild och energisk med en oförmåga att sitta still längre stunder.

Älskar bilar, djur, flygplan (de har gjort comeback) och att hoppa studsmatta. Han håller mig igång helt enkelt. Ett lite frustrerande drag som kommit tillbaka de senaste veckorna är att famnen återigen ska vara full med leksaker, hela tiden. Händerna är fulla med små bilar, vattenflaska, en spade och allt vad det är. Ni förstår ju hur det går när han ska cykla, köra bil eller klättra…. Helt galen i glass är han också, mest blir det hemlagade isglass-pinnar på ren äppeljuice, apelsinjuice eller mjölkfri smoothie. Tips tips!

IMG_3317

Det var ren glädje att få leka med kompisens vattenpistoler. Blir så glad av den här bilden!

Nästa gång vi hörs här är det säkert en förlossningsberättelse och bilder på vår nyfödda! Under tiden kanske ni vill uppdatera mig om er status? 🙂